Surinaamse bami met ketjap kip heerlijk
Techniek: Bakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1. Surinaamse Bami:
- 500 gr mie
- 4 eieren
- zonnebloemolie
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 350 gr kipfilet
- 1 winterwortel
- 1 bosje bosui
- 4 el Faja Lobi Witte Bami Trafasie
- 4 plakjes gegrilde kipfilet of ham ( vleeswaren koelschap supermarkt)
- 2. Ketjap Kip Heerlijk: Zie Recept Ketjap Kip Heerlijk
- Faja Lobi Zuurgoed Trafasie
Bereidingswijze
- 1. Surinaamse Bami:
- STAP 1: Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- STAP 2: Eieren in 1 eetlepel olie grof roerbakken en afscheppen. 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst)
daarin lichtbruin fruiten.
- STAP 3: Kipfilet (in plakjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken. Wortel (in dunne reepjes) en bosui (schuin gesneden) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan enkele in minuten beetgaar bakken.
- STAP 4: Witte Bami Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen. De bereide mie en de eieren toevoegen en, onder voortdurend
omscheppen, 5 minuten opbakken tot een mooie witte bami. De laatste minuut gegrilde kipfilet of ham (in reepjes) toevoegen en omscheppen.
2. Ketjap Kip Heerlijk: Zie Recept Ketjap Kip Heerlijk
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/