Chinese Bami (van een Chinees restaurant)
Techniek: Bakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 500 gr mie of glutenvrij pasta
- 4 eieren
- zonnebloemolie
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 350 gr kipfilet
- 1 winterwortel
- 1 bosui (kleine)
- 4 el Faja Lobi Witte Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 4 plakjes gegrilde kipfilet of ham (vleeswaren koelschap supermarkt)
- Faja Lobi Zuurgoed Trafasie
Bereidingswijze
- STAP 1: Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Eieren in 1 eetlepel olie grof roerbakken en afscheppen.
- STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst) daarin lichtbruin fruiten. Kipfilet (in plakjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken. Wortel (in dunne reepjes) en bosui (schuin gesneden) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan in enkele minuten beetgaar bakken. Witte Bami Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen.
- STAP 3: De bereide mie en de eieren toevoegen en, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken tot een mooie Chinese bami. De laatste minuut gegrilde kipfilet of ham (in reepjes) toevoegen en omscheppen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/