Ketjap Kip Heerlijk!
Techniek: Wokken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 3 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 4 el rijstwijn
- 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (5 spicepowder)
- 1 tl basterd suiker (donker bruine)
- 1 el Plum Saus (toko)
- 1 el tomatenpuree
- stukje Madam Jeanette peper (fijn geraspt)
- 800 gr kippendijenfilet
- Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie
- 5 sjalotjes
- 4 teentjes knoflook
- 2 tl sesamolie (toko)
Bereidingswijze
- STAP 1: Bami Trafasie (roerbakmix), rijstwijn, Chinese vijfkruidenpoeder, basterd suiker, plum saus, tomatenpuree en Madam Jeanette peper in een kom toevoegen en goed mengen tot een marinade.
- STAP 2: Marinade over de kippendijenfilet (in blokjes) verdelen, omscheppen en 10 minuten marineren.
- STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 4: Gemarineerde kippendijenfilet hieraan toevoegen en omscheppen.
- STAP 5: Laat het vlees op matig vuur met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, 25-30 minuten pruttelen.
- STAP 6: De laatste minuut sesamolie toevoegen, omscheppen en even verder laten pruttelen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/