Gevulde Croissants met Surinaamse kip
Techniek: Bakken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten
- 600 gr kipfilet
- zonnebloemolie
- 1 ui (grote)
- 4 teentjes knoflook
- Halve Sandhia's rode peper
- 1 blik (200 gr) maïs
- 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1½ el tomatenpuree
- 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- 1 tl zwarte peper (gemalen)
- ½ kopje (75 ml) water
- 1 tl bruine suiker
- 8 stuks croissants (vers gebakken)
- 1 krop krulsla
- Faja Lobi Zuurgoed Trafasie
Bereidingswijze
- STAP 1: Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen.
- STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (in halve ringen) en knoflook (fijn geperst) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 3: Voeg gepluisde kipfilet, rode peper en maïs hieraan toe, omscheppen, bak het vlees 3 minuten, met deksel op de pan, op matig vuur; af en toe omscheppen.
- STAP 4: Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie en zwarte peper hieraan toe en omscheppen. Hierna het water en bruine suiker toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur opbakken; af en toe omscheppen.
- STAP 5: Snijd de croissants vanaf de bovenkant open en beleg ze met een plakje krulsla en de saSandhia's kip.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/