Pikante kippenborstfilet uit de oven
Techniek: Oven
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 1 pot (360 ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade)
- 3 teentjes knoflook
- 3 el rijstwijn
- 1½ el tomatenpuree
- Plakje Sandhia's rode peper (fijn geraspt)
- 5 stuks (circa 1 kg) kippenborstfilet
- 3 el kokosolie
- 2 el honing
- 3 takjes selderij
Bereidingswijze
- STAP 1: Leg het vlees in een grote kom, voeg knoflook, rijstwijn, tomatenpuree en rode peper hieraan toe en met een garde goed mengen.
- STAP 2: Voeg de marinade aan de kippenborstfilet toe, omscheppen en het vlees 1 uur of een nacht van tevoren marineren.
- STAP 3: Schenk de kokosolie (gesmolten) in een ovenschaal, besmeer het gemarineerde vlees hiermee rondom. Verdeel de overblijvende marinade erover.
- STAP 4: Dek de ovenschaal met aluminiumfolie af en bak het vlees 15-20 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden gaar; bestrijk het vlees met de honing.
- STAP 5: Snijd het vlees met een scherp slagersmes in mooie plakjes en garneer het met de selderij (gehakt).
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/