Gehaktbal Trafasie
Techniek: Bakken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten
- 1. Gehaktbal Trafasie:
- 500 gram kipgehakt of half om half
- 2 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1 ui
- 100 gram paneermeel
- 1 ei
- 2. Fond Trafasie (vers bereid):
- 2 el zonnebloemolie
- ½ ui (kleine)
- 4 teentjes knoflook
- Plakje Madam Jeanette peper (geraspt)
- 1½ el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 2 el Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie
- 1 tl gember (gemalen)
- 1 el tomatenpuree
- 150 ml water
- 3. Bakken:
- 4 el braadboter (Croma)
- Verse Fond Trafasie (zie stap 3 in Bereidingswijze)
Bereidingswijze
1. Gehaktbal Trafasie:
- STAP 1: 500 gram gehakt in een grote kom doen, voeg hieraan toe Bami Trafasie (roerbakmix), ui (grof of fijn gesnipperd), paneermeel en het ei; kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.
- STAP 2: Draai van het gehaktmengsel 8 mooie ronde gehaktballen en laat ze afgedekt met folie 30 minuten in de koelkast rusten.
2. Fond Trafasie (vers bereid):
- STAP 3: Zonnebloemolie verhitten, ui (grof of fijn gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten. Bami Trafasie (roerbakmix), Pinda Sambel Trafasie, gember en tomatenpuree hieraan toevoegen, omscheppen; water toevoegen, omscheppen en circa 3 minuten opkoken.
3. Bakken:
- STAP 4: Verhit de braadboter in een braadpan, braad de ballen hierin, onder voorzichtig keren, rondom bruin.
- STAP 5: Voeg Verse Fond Trafasie aan de gehaktballen toe en laat ze, onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 25 minuten op laag vuur gaar bakken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/