Foe Yong Hai met garnalen

Techniek: Wokken Aantal personen: 4-5 personen Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

Afbeelding van Foe Yong Hai met garnalen

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

Paprika in dunne reepjes en wortel in ronde plakjes snijden; de bosui schuin snijden.
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.

2. Eieren:

Meng 1 eetlepel maïzena met ½ eetlepel water, kluts de eieren hierin. 2 eetlepels olie verhitten, de eieren hieraan toevoegen en 3 minuten onaangeroerd gaar laten stollen; daarna het gestolde ei met een lepel in 6-8 grove stukken breken en vervolgens in 2 minuten aan weerszijden geheel gaarbakken. Schep het ei hierna af.

3. Kip en Garnalen:

4 eetlepels olie verhitten, kipfilet (in reepjes gesneden), garnalen en ui (fijngesneden) hieraan toevoegen en bakken tot het vlees en de garnalen gaar zijn.
Chicken Paramaribo Trafasie (woksaus), tomatenpuree en 75 ml water toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de groenten (behalve de bosui) toevoegen en 15 minuten op matig vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de eieren en bosui toevoegen.


Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/

• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/