Surinaamse bamischijven
Techniek: Frituren
Aantal personen: 6 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten
- 250 gr Bami Trafasie Speciaal: Zie Recept Bami Trafasie
- 1 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix)
- 1 kop (150 ml) water
- 200 gr boter
- Circa 150 gr bloem
- 5 eieren
- Paneermeel
- Faja Lobi Sweet Chili Trafasie (échte Sandhia's dipsaus)
Bereidingswijze
- STAP 1: Bami Trafasie bereiden en laten afkoelen.
- STAP 2: Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) met het water mengen tot een bouillon. Smelt de boter, bloem hieraan toevoegen, erdoor roeren en 2 minuten bakken. Bouillon hieraan toevoegen en mengen tot een roux.
- STAP 3: Voeg de roux aan de bami toe en meng het goed met elkaar; laat het 1 uur afgedekt in de koelkast afkoelen.
- STAP 4: Vorm van de bami gelijke bamiballen en druk ze plat tot bamischijven.
- STAP 4: De eieren loskloppen. Wentel de bamischijven één voor één rondom door de eieren en daarna door het paneermeel, wentel ze daarna nogmaals door de eieren en het paneermeel.
- STAP 6: Verwarm ruime hoeveelheid olie in een pan en frituur de bamischijven op 180 graden, onder regelmatig omkeren, mooi lichtbruin.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/