Homemade kippenbouten in Javaanse saus
Techniek: Stoven
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 600 gr kippenbouten
- Plakje Madam Jeanette peper
- 1½ el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1 el tomatenpuree
- ½ tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- 1 tl piment (gemalen)
- 1 el Faja Lobi Pinda Sambel
- 1 kleine tomaat
- ½ kop (75 ml) water
Bereidingswijze
n, uien (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 2: Kippenbouten (gehalveerd) en Madam Jeanette peper hieraan toevoegen, omscheppen en circa 10 minuten op matig vuur gaarbakken.
- STAP 3: Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, piment, Pinda Sambel, tomaat (in stukjes gesneden) en het water hieraan toevoegen en omscheppen.
- STAP 4: Het vlees circa 25 minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur met deksel op de pan stoven.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/