Malse en Sappige kipfilet uit de oven
Techniek: Oven
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- Maak een keuze uit 1 pot (360 ml) van één van de volgende (vers bereide) marinades:
- 1. Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie of
- 2. Faja Lobi Moksie Metie Trafasie of
- 3. Faja Lobi Losie Foroe Trafasie of
- 4. Faja Lobi Roast Red Pork
- 3 teentjes knoflook
- 3 el rijstwijn
- 1½ el tomatenpuree
- plakje rode peper (fijn geraspt)
- 5 stuks (circa 1 kg) kippenborstfilet
- 3 el kokosolie
- 3 takjes selderij
- Faja Lobi Zuurgoed Trafasie
Bereidingswijze
- STAP 1: 1 pot (360 ml) Moksie Speciaal Trafasie in een grote kom schenken, voeg knoflook, rijstwijn, tomatenpuree en rode peper hieraan toe en met een garde goed mengen.
- STAP 2: Voeg de marinade aan de kippenborstfilet toe, omscheppen en het vlees 1 uur of een nacht van tevoren marineren.
- STAP 3: Schenk de kokosolie (gesmolten) in een ovenschaal, besmeer de gemarineerde kippenborstfilet hiermee rondom. Verdeel de overblijvende marinade gelijkmatig erover. Dek de ovenschaal met aluminiumfolie af en laat het 10 minuten intrekken.
- STAP 4: Verwijder de aluminiumfolie en bak het vlees 15-20 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden gaar. Schenk de saus over het vlees, snijd het in reepjes en garneer met de selderij (gehakt).
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/