Ketjap Tahoe ..... Yummie!
Techniek: Wokken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 2 pakjes (á 450 gr) tahoe/tofu
- 3 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 4 el rijstwijn
- 1 tl piment (gemalen)
- 1 el basterdsuiker (lichtbruine)
- 2 el Mee Chun Plum Saus (toko)
- 1½ el tomatenpuree
- stukje Madam Jeanette peper (fijn geraspt)
- Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 2 tl Mee Chun Sesamolie (toko)
- Faja Lobi Zuurgoed Trafasie
Bereidingswijze
- STAP 1: Tahoe omscheppend, enkele minuten lichtelijk bakken en afscheppen.
- STAP 2: Bami Trafasie (roerbakmix), rijstwijn, piment, basterd suiker, plum saus, tomatenpuree en Madam Jeanette peper in een kom toevoegen en goed mengen tot een marinade.
- STAP 3: Marinade over de tahoe verdelen, omscheppen en 10 minuten marineren.
- STAP 4: 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie verhitten, ui (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 5: Tahoe hieraan toevoegen en omscheppen.
- STAP 6: De tahoe 15 minuten op matig vuur met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, laten pruttelen.
- STAP 7: De laatste minuut sesamolie toevoegen, omscheppen en even verder laten pruttelen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/