Szechuan Chicken met gegrilde groenten
Techniek: Bakken
Aantal personen: 6 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- 1 paprika rood en 1 paprika groen
- zonnebloemolie
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 1 kg kipfilet
- Madam Jeanette peper
- 4 el Faja Lobi Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix)
- 3 el Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie (Javaanse satésausmix met crunchy pinda's)
- 2 el tomatenpuree
- 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- 1 tl gember (gemalen)
- 1 el rijstwijn
- 2 tl sesamolie
Bereidingswijze
- STAP 1: Grill de paprika’s (in blokjes gesneden), onder af en toe omscheppen, 7 minuten in een grillpan; grillpan vooraf besmeren met ½ eetlepel olie.
- STAP 2: 6 eetlepels olie verhitten, uien (in halve ringen) en knoflook (fijn geperst) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 3: Voeg kipfilet en Madam Jeanette peper hieraan toe, omscheppen, bak het vlees 5 minuten, met deksel op de pan, op matig vuur gaar; af en toe omscheppen.
- STAP 4: Voeg Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix), Pinda Sambel Trafasie, tomatenpuree, Trassie Trafasie, gember en rijstwijn hieraan toe, omscheppen, en 15 minuten met deksel op de pan op matig vuur bakken; af en toe omscheppen.
- STAP 5: De laatste minuut sesamolie en de gegrilde paprika’s toevoegen en omscheppen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/