Javaanse kip met rijst
Techniek: Wokken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)
- Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 1 kg kipfilet
- Madam Jeanette peper
- 4 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 3 el Faja Lobi Pinda Sambel (grof gemalen)
- 2 el tomatenpuree
- 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- 1 tl piment (gemalen)
- Faja Lobi Zuurgoed Trafasie
Bereidingswijze
- STAP 1: Kotomisi Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- STAP 2: 7 eetlepels olie verhitten, uien (in halve ringen) en knoflook (fijn geperst) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 3: Voeg kipfilet en Madam Jeanette peper hieraan toe, omscheppen, bak het vlees 5 minuten, met deksel op de pan, op matig vuur gaar; af en toe omscheppen.
- STAP 4: Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), Pinda Sambel, tomatenpuree, Trassie Trafasie en piment hieraan toe, omscheppen, en 15 minuten met deksel op de pan op matig vuur bakken; af en toe omscheppen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/