Sandhia's gele nasi met Javaanse kip
Techniek: Bakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1. Javaanse Kip: Recept Javaanse kip
- 2. Kousenband: Recept Kousenband
- 3. Gele Nasi:
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)
- zonnebloemolie
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 stengel prei
- 5 el Faja Lobi Moksie Alesie Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 2 tl tomatenpuree
- 1 tl piment (gemalen)
- 2 takjes selderij
- Faja Lobi Zuurgoed Trafasie
Bereidingswijze
1. Javaanse Kip: Zie Recept Javaanse kip
2. Kousenband: Zie Recept Kousenband
3. Gele Nasi:
- STAP 1: Kotomisi Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- STAP 2: 6 eetlepels olie verhitten en ui (gesnipperd) daarin lichtbruin fruiten.
- STAP 3: Rode en gele paprika (in kleine blokjes) en prei (in schijfjes gesneden) toevoegen en enkele minuten beetgaar roerbakken.
- STAP 4: Moksie Alesie Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree en piment toevoegen en omscheppen..
- STAP 5: De gekookte Kotomisi Basmati rijst toevoegen en, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken tot een mooi egale gele nasi.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/