Roasted garlic chicken vers uit de oven
Techniek: Oven
Aantal personen: 6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 2 el rijstwijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder)
- honing
- 1 el tomatenpuree
- Maak een keuze uit 1 pot (360ml) van één van de volgende vers bereide marinades:
- 1. Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie of
- 2. Faja Lobi Moksie Metie Trafasie of
- 3. Faja Lobi Losie Foroe Trafasie of
- 4. Faja Lobi Roast Red Pork Trafasie
- Circa 1 kg vlees: 3 stuks kipfilet en 2 kippenbouten
Bereidingswijze
- STAP 1: Rijstwijn, knoflook (geperst), Chinese vijfkruidenpoeder, 1 eetlepel honing en tomatenpuree in een grote kom met elkaar mengen.
- STAP 2: Moksie Speciaal Trafasie hieraan toevoegen en goed mengen.
- STAP 3: Voeg de marinade aan het vlees toe, omscheppen en 2-3 uur marineren of marineer ze een nacht van tevoren.
- STAP 4: Leg het vlees in een ovenschaal en verdeel de overblijvende marinade erover.
- STAP 5: Rooster de kipfilet circa 20 minuten en de kippenbouten circa 30 minuten in de oven op 200 graden gaar (zodra de kipfilet gaar is uit de oven halen en de kippenbouten nog even verder roosteren tot ook dat gaar is).
- STAP 6: Bestrijk het vlees na het roosteren met 2 eetlepels honing en snijd de kipfilet in plakjes.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/