Bara met bakkeljauw
Techniek: Koken, Bakken
Aantal personen: 6 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten
- 1. Bakkeljauw:
- 1 pak (450 gr) Faja Lobi Bakkeljauw Filet
- Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie (speciaal voor Sandhia's gerechten)
- 2 uien
- 4 el Faja Lobi Bakkeljauw Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 2 tomaten
- 2 tl tomatenpuree
- 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- 2 tl bruine suiker
- Madam Jeanette peper
- 100 ml water
- Faja Lobi Zuurgoed Trafasie
- 2. Bara: Recept Bara
Bereidingswijze
1. Bakkeljauw:
- STAP 1: Verdeel de Bakkeljauw Filet in kleine stukjes en kook het 20 minuten in ruim water om het te ontzouten.
- STAP 2: Spoel het in een vergiet met koud water af, goed uitknijpen en uitlekken.
- STAP 3: Verhit 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie, fruit de uien hierin lichtbruin.
- STAP 4: Voeg de Bakkeljauw Filet hieraan toe, omscheppen en in circa 5 minuten goudbruin roerbakken.
- STAP 5: Bakkeljauw Trafasie (roebakmix), tomaten (in stukjes), tomatenpuree, Trassie Trafasie, bruine suiker en Madam Jeanette peper toevoegen en omscheppen.
- STAP 6: Water toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur koken.
2. Bara: Zie Recept Bara
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/