Chinese wokgarnalen met broccoli
Techniek: Wokken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
- 3 el Faja Lobi Wok Trafasie of Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 2 el rijstwijn (toko)
- 2 tl rode wijnazijn
- 1 tl gemberpoeder of 2 plakjes verse gember van 1cm
- 1 tl bruine suiker
- 1 tl tomatenpuree
- 500 gr garnalen (medium zonder staart)
- 600 gr broccoli
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- plakje Madam Jeanette peper
- 1 tl Trassie Trafasie
- 5 el zonnebloemolie
- 2 tl pure sesamolie (toko)
Bereidingswijze
- STAP 1: Wok Trafasie of Kousenband Trafasie (roerbakmix), rijstwijn, rode wijnazijn, gember, bruine suiker en tomatenpuree in een kom toevoegen en mengen tot een marinade.
- STAP 2: Voeg de marinade aan de garnalen toe en marineer ze 10 minuten.
- STAP 3: Broccoli (in roosjes) in ruim water 4 minuten beetgaar koken en afgieten.
- STAP 4: Olie verhitten, uien (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 5: De gemarineerde garnalen, Madam Jeanette en Trassie Trafasie erbij doen, omscheppen en circa 7 minuten, met deksel op de pan, gaarbakken; tussentijds eenmaal omscheppen.
- STAP 6: De laatste minuut sesamolie toevoegen, omscheppen en nog even laten pruttelen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/