Creoolse huzarensalade
Techniek: Mengen
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 4 eieren
- 250 gr. kipfilet
- 1 teentje knoflook
- takje selderij
- 1 bouillonblokje
- 500 gr kruimige aardappelen
- 75 gr zoetzure zilveruitjes
- 75 gr zoetzure augurken
- 170 gr rode bieten
- 8 el mayonaise
- 1 zure appel
- 100 gr maïskorrels
- zout
Bereidingswijze
- STAP 1: Eieren hard koken.
- STAP 2: Kipfilet met de knoflook (uitgeperst), selderij (gehakt) en bouillonblokje in ruim water gaar koken, uitlekken en pluizen of in stukjes snijden.
- STAP 3: Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met een snufje zout gaar.
- STAP 4: De rode bieten in een mixer fijn mixen, snijd de zilveruitjes fijn en de augurken in kleine blokjes.
- STAP 5: Maak een smeuïge puree door de rode bieten en de mayonaise met de aardappelen fijn te stampen; de zure appel (fijn gemixt) toevoegen en goed mengen voor een fris-zure smaak. Desgewenst meer mayonaise toevoegen om de puree smeuïger te maken en extra bieten toevoegen voor een mooier roze kleur.
- STAP 6: Voeg de gepluisde kip, zilveruitjes, augurken, en maiskorrels (uitgelekt) aan de puree toe en meng het goed. Eventueel zout naar smaak toevoegen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/