Sandhia's bami met gestoofde kippenbouten
Techniek: Stoven, Bakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1. Gestoofde Kippenbouten:
- Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 600 gr kippenbouten
- 2 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1 el tomatenpuree
- ½ tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder)
- 1 kleine tomaat
- ½ kop (75 ml) water
- 2. Sandhia's Bami:
- 500 gr mie
- 1 ui
- 200 gr julienne wortel
- 1 stengel prei
- 4 el Faja Lobi Bami Trafasie ( (vers bereide roerbakmix)
Bereidingswijze
1. Gestoofde Kippenbouten:
- STAP 1: 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie verhitten, uien (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 2: Kippenbouten hieraan toevoegen, omscheppen en circa 10 minuten op matig vuur gaarbakken.
- STAP 3: Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder), tomaat (in stukjes gesneden) en het water hieraan toevoegen en omscheppen.
- STAP 4: Het vlees 20-25 minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur met deksel op de pan stoven.
2. Sandhia's Bami:
- STAP 5: Mie volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
- STAP 6: 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie verhitten, ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 7: Julienne wortel en prei (in stukjes gesneden) hieraan toevoegen en enkele minuten roerbakken.
- STAP 8: Bami Trafasie (roerbakmix) toevoegen en het geheel nog eens enkele minuten roerbakken.
- STAP 9: De bereide mie hieraan toevoegen en, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/