Ketjap Kip Heerlijk met paksoi
Techniek: Wokken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 3 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 4 el rijstwijn
- 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (5 spicepowder)
- 2 tl basterd suiker (donker bruine)
- 1 el Plum Saus (toko)
- 1 el tomatenpuree
- stukje Madam Jeanette peper (fijn geraspt)
- 800 gr kippendijenfilet
- zonnebloemolie
- 5 sjalotjes
- 4 teentjes knoflook
- 2 tl sesamolie (toko)
- 600 gr Shanghai paksoi
Bereidingswijze
- STAP 1: Bami Trafasie (roerbakmix), rijstwijn, Chinese vijfkruidenpoeder, basterd suiker, plum saus, tomatenpuree en Madam Jeanette peper in een kom toevoegen en goed mengen tot een marinade.
- STAP 2: Marinade over de kippendijenfilet (in blokjes) verdelen, omscheppen en 10 minuten marineren.
- STAP 3: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, sjalotjes (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 4: Gemarineerde kippendijenfilet hieraan toevoegen en omscheppen.
- STAP 5: Laat het vlees op matig vuur met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, 25-30 minuten pruttelen.
- STAP 6: De laatste minuut sesamolie toevoegen, omscheppen en even verder laten pruttelen.
- STAP 7: Shanghai paksoi (in de lengte gehalveerd) enkele minuten in ruim water met wat zout, met deksel op de pan, beetgaar koken en afgieten.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/