Javaanse Ajam Ketjap met kousenband
Techniek: Wokken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 1. Javaanse Ajam Ketjap:
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)
- Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 500 gr kippendijenfilet
- 2 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix)
- 1 el tomatenpuree
- ½ tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie)
- 3 cm verse gember (geraspt)
- 2 el goela djawa (Javaanse palmsuiker) of donkerbruine basterd suiker
- 1 el rijstazijn
- ½ kop (75 ml) water
- 2. Kousenband: Recept Kousenband
Bereidingswijze
1. Javaanse Ajam Ketjap:- STAP 1: Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- STAP 2: 4 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie verhitten, uien (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) hierin enkele minuten lichtbruin fruiten.
- STAP 3: Kippendijenfilet (in blokjes) toevoegen, omscheppen en gaarbakken.
- STAP 4: Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, gember, goela djawa en rijstazijn hieraan toevoegen, omscheppen en enkele minuten op matig vuur opbakken.
- STAP 5: Het water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen en 10-15 minuten, met deksel op de pan, stoven.
2. Kousenband:Zie Recept Kousenband
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/