Mom's homemade chicken met Sandhia's nasi
Techniek: Koken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- zonnebloemolie
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 800 gr kippendijenfilet
- 4 el Faja Lobi Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix)
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl pimentpoeder
- 1tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- 2 tomaten
- 2 el Faja Lobi Pinda Sambel (grof gemalen)
- 1 tl bruine suiker
- 2 takjes selderij
- Faja Lobi Zuurgoed Trafasie
- Sandhia's Nasi: Sandhia's Nasi Goreng Trafasie
Bereidingswijze
- STAP 1: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 2: Kippendijenfilet (gehalveerd) toevoegen en omscheppen.
- STAP 3: Bak het vlees op matig vuur met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, gaar.
- STAP 4: Voeg Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, pimentpoeder, Trassie Trafasie, tomaten (in stukjes gesneden), Pinda Sambel en bruine suiker toe.
- STAP 5: Omscheppen en enkele minuten op matig vuur bakken.
- STAP 6: 150 ml water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen en 25-30 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten pruttelen.
- STAP 7: De laatste minuut selderij (gehakt) toevoegen.
- STAP 8: Sandhia's Nasi: Sandhia's Nasi Goreng Trafasie
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/