Surinaamse spaghetti met garnalen, kousenband en zuurgoed
Techniek: Wokken, Bakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
- 1. Garnalen:
- 500 gr garnalen (medium zonder staart)
- zonnebloemolie
- 1 ui (grote)
- 4 teentjes knoflook
- 1 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl pimentpoeder
- ½ tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie)
- ½ tl gember (gemalen)
- 1 el Faja Lobi Pinda Sambel (grof gemalen)
- 1 tomaat
- plakje Madam Jeanette peper
- 75 ml water
- 2 takjes selderij
- 2 tl pure sesamolie (toko)
- Faja Lobi Zuurgoed Trafasie
- 2. Sandhia's Spaghetti: zie Recept Sandhia's Spaghetti
Bereidingswijze
- STAP 1: Garnalen in 1 eetlepel olie omscheppend enkele minuten bakken en afscheppen.
- STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, 1 ui en 4 teentjes knoflook hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 3: Garnalen, Bami Trafasie (roerbakmix), tomatenpuree, pimentpoeder, Trassie Trafasie, gember, pinda sambel, tomaat (in stukjes gesneden) en Madam Jeanette peper toevoegen en omscheppen.
- STAP 4: Water toevoegen, omscheppen en 7 minuten doorkoken.
- STAP 5: De laatste minuut selderij (gehakt) en sesamolie toevoegen, omscheppen en nog even laten pruttelen.
- STAP 6: Sandhia's Spaghetti: zie Recept Sandhia's Spaghetti
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/