Basmati rijst met kousenband de luxe
Techniek: Grillen, Wokken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1. Kip de Luxe:
- 400 gr Basmati rijst
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Metie Trafasie
- 1 el honing
- 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder)
- 2 tl Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 8 stuks (circa 800 gr) kippendijenfilet
- 2. Kousenband:
- 600 gr kousenband
- 6 el zonnebloemolie
- ½ ui
- 2 teentjes knoflook
- 5 el Faja Lobi Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 2 tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie)
- plakje Madam Jeanette peper
- 1 kop (150ml) water
- 1 tomaat
Bereidingswijze
1.Kip de luxe:
- STAP 1: Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- STAP 2: Voeg honing en Chinese vijfkruidenpoeder aan Moksie Metie Trafasie (marinade) toe en meng het goed; verdeel de marinade over het vlees (gehalveerd) en schep het om. Nasi Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen.
- STAP 3: Marineer het vlees 2-3 uur of een nacht van tevoren.
- STAP 4: Doe het gemarineerd vlees in een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover.
- STAP 5: Grill het 20-25 minuten in de oven op 200 graden.
2. Kousenband de luxe:
- STAP 6: Kousenband (schuin gesneden) 5 minuten in ruim water koken en afgieten (zo blijft de kousenband vers groen en wordt tevens het beetgaar).
- STAP 7: Olie verhitten, ui en knoflook (geperst) lichtbruin fruiten; Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix) toevoegen, omscheppen en enkele minuten bakken.
- STAP 8: Kousenband, Trassie Trafasie en Madam Jeanette peper toevoegen, omscheppen, daarna het water toevoegen en 10 minuten koken; de laatste 5 minuten tomaat (in stukjes gesneden) en Kip de luxe erbij doen, omscheppen en laten pruttelen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/