Aubergine met roasted chicken
Techniek: Wokken, Roosteren
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 1. Roasted Chicken:
- 1 pot (360 ml) Faja Lobi Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade)
- 8 stuks (circa 800 gr) kippendijenfilet
- 2. Aubergine:
- 6 el zonnebloemolie
- ½ ui
- 4 teentjes knoflook
- 2 aardappelen
- 5 el Faja Lobi Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 3 aubergines
- 3 tl Trassie Trafasie
- 1 tl tomatenpuree
- plakje Madam Jeanette peper
- 250 ml water
- 1 tomaat
-
1 pak
Sandhia's Roti
of
Sandhia’s Roti Mini
of
Roti Choti
Bereidingswijze
1.Roasted Chicken:
- STAP 1: Verdeel de marinade over het vlees (gehalveerd) en schep het om.
- STAP 2: Marineer het vlees een uur of een nacht van tevoren.
- STAP 3: Doe het gemarineerd vlees in een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover.
- STAP 4: Rooster het 20-25 minuten in de oven op 200 graden.
2. Aubergine:
- STAP 5: Olie verhitten, ui, knoflook (geperst) en aardappelen (met schil in plakjes gesneden) lichtbruin fruiten; Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix) toevoegen, omscheppen en enkele minuten bakken.
- STAP 6: Aubergine (fijn in de lengte gesneden), Trassie Trafasie, tomatenpuree en Madam Jeanette peper toevoegen, omscheppen, daarna het water toevoegen en 25 minuten, met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen op matig vuur koken; de laatste 6 minuten tomaat (in stukjes gesneden) en Roasted chicken erbij doen, omscheppen en laten pruttelen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/