Wok garnalen de luxe met tajerblad
Techniek: Wokken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 1. Wok garnalen:
- 800 gr wok garnalen
- 2 el rijstwijn (toko) of droge sherry
- zonnebloemolie
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 4 el Faja Lobi Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1 tl gemberpoeder
- 2 tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie)
- plakje Madam Jeanette peper
- 1 tl tomatenpuree
- ½ kopje (75 ml) water
- 1 tomaat
- 2 takjes selderij
- 2. Tajerblad:
- 2 el Faja Lobi Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1 kg tajerblad
- zout
Bereidingswijze
1. Wok garnalen:
- STAP 1: De wok garnalen enkele minuten met rijstwijn marineren.
- STAP 2: De wok garnalen daarna in 2 eetlepels olie licht roze bakken en afscheppen.
- STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten en uien en knoflook hierin lichtbruin fruiten, Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (roerbakmix) hieraan toevoegen en omscheppen; hierna de gebakken garnalen, gemberpoeder, Trassie Trafasie, Madam Jeanette peper, tomatenpuree erbij doen en omscheppen; water toevoegen en 4 minuten koken. De laatste 2 minuten tomaat (in stukjes gesneden) en selderij (gehakt) toevoegen, omscheppen en nog even laten pruttelen.
2. Tajerblad:
- STAP 4: 3 eetlepels olie verhitten, Kousenband Trafasie (roerbakmix), tajerblad (fijn gesneden) en zout naar smaak hieraan toevoegen, omscheppen en 5 minuten roerbakken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/