Moksie Speciaal (marinade) aan het vlees toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren. Gedroogde garnalen 10 minuten in warm water weken.
De Chinese eiermie (tjauw-min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
Leg het vlees op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover; rooster het 10-15 minuten in de oven op 200 graden.
Snijd het vlees in schuine reepjes. De overgebleven saus na het roosteren, wordt gebruikt bij het serveren.
Fruit in een pan de ui en de gedroogde garnalen in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de prei en julienne wortel, roerbak enkele minuten; vervolgens 4 eetlepels Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) toevoegen, roerbak ook dit enkele minuten, daarna de Chinese mie hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 6 minuten opbakken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/