Tjauw Min Gedroogde Garnalen (tjauw min met gedroogde garnalen en moksie speciaal)

Techniek: Roosteren, Bakken Aantal personen: 4-5 personen Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

Afbeelding van Tjauw Min Gedroogde Garnalen (tjauw min met gedroogde garnalen en moksie speciaal)

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

Moksie Speciaal (marinade) aan het vlees toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren. Gedroogde garnalen 10 minuten in warm water weken.
De Chinese eiermie (tjauw-min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.

2. Moksie Speciaal:

Leg het vlees op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover; rooster het 10-15 minuten in de oven op 200 graden.
Snijd het vlees in schuine reepjes. De overgebleven saus na het roosteren, wordt gebruikt bij het serveren.

3. Tjauw Min:

Fruit in een pan de ui en de gedroogde garnalen in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de prei en julienne wortel, roerbak enkele minuten; vervolgens 4 eetlepels Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) toevoegen, roerbak ook dit enkele minuten, daarna de Chinese mie hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 6 minuten opbakken.


Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/

• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/