Hmmmmmmm Sandhia's bami met juicy kip, broccoli en rode paprika!
Techniek: Koken, Bakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1. Juicy Kip:
- zonnebloemolie
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 800 gr kippendijenfilet
- 4 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 4 tl tomatenpuree
- 1 tl pimentpoeder
- 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- 2 tomaten
- 2 el Faja Lobi Pinda Sambel (grof gemalen)
- 1 tl bruine suiker
- 2 takjes selderij
- 2. Sandhia's Bami: Recept Sandhia's Bami
Bereidingswijze
1. Juicy Kip:
- STAP 1: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 2: Kippendijenfilet (gehalveerd of in blokjes gesneden) toevoegen en omscheppen.
- STAP 3: Bak het vlees op matig vuur met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, gaar.
- STAP 4: Voeg Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, pimentpoeder, Trassie Trafasie, tomaten (in stukjes gesneden), Pinda Sambel en bruine suiker toe, omscheppen en enkele minuten op matig vuur bakken.
- STAP 5: 150 ml water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen en 25-30 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur koken.
2. Sandhia's Bami: Recept Sandhia's Bami
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/