Snelle tomaten kip, swietieeeeee mang!
Techniek: Koken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
- zonnebloemolie
- 2 grote uien
- 3 teentjes knoflook
- 400 gr kippendijenfilet
- 1½ el tomatenpuree
- 6 el Faja Lobi Pom Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1 el Knorr Aromat (bouillonpoeder)
- 1 bosje selderij
- 2 tomaten
- mespunt Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- halve Madam Jeanette peper
- 8 stuks Mixed Pickles (Toko)
-
Bereidingswijze
- STAP 1: Kotomisi Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- STAP 2: 6 eetlepels olie verhitten, uien (in halve ringen), knoflook (geperst) en de kippendijenfilet (in stukjes gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is.
- STAP 3: Tomatenpuree, Pom Trafasie (roerbakmix), Aromat (bouillonpoeder), selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), Trassie Trafasie, Madam Jeanette peper, Mixed Pickles (in plakjes gesneden) hieraan toevoegen, omscheppen en enkele minuten roerbakken. LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.
- STAP 4:Voeg 150 ml water toe, schep het om en kook het 7 minuten.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/