Bami Trafasie met kasripo kip
Techniek: Koken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1. Bami Trafasie:
- 500 gr mie
- zonnebloemolie
- 1 ui
- 300 gr kipfilet
- 200 gr julienne wortel
- eventueel 1 stengel prei
- 4 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- ½ tl pimentpoeder
- ½ tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- 2 tl tomatenpuree
- 3 takjes selderij
- 2. Kasripo Kip: zie Recept Kasripo Kip
Bereidingswijze
1. Bami Trafasie:
- STAP 1: Mie volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
- STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten. Kipfilet toevoegen en gaarbakken. Julienne wortel en eventueel prei (in ringetjes gesneden) erbij doen en 2 minuten roerbakken. Bami Trafasie (roerbakmix), pimentpoeder, Trassie Trafasie en tomatenpuree toevoegen en enkele minuten roerbakken.
- STAP 3: Mie toevoegen en, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken.
- STAP 4: De laatste 2 minuten selderij (gehakt) toevoegen.
2. Kasripo Kip: zie Recept Kasripo Kip
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/