Surinaamse pindasoep met tom tom
Techniek: Koken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
- 350 gram kippendijenfilet
- 2 rijpe bakbananen
- 1 pot (360 ml) Faja Pindakaas
- 1 pot (340 ml) kippenbouillon met kippenvlees (vloeibare)
- 5 pimentkorrels
- 2 laurierbladeren
- 200 ml kokosmelk
- 1 Madame Jeanet peper
- 3 takjes selderij
Bereidingswijze
- STAP 1: De kip in ruim water gaarkoken, afscheppen en daarna in 4 eetlepels olie lichtbruin bakken; schep de kip af, laat het even afkoelen en pluis het daarna in langwerpige stukjes.
- STAP 2: Breng ruim water aan de kook. Schil de bakbananen, snijd die in plakjes en kook ze 5 minuten in het kokend water tot ze beetgaar zijn, afgieten en prakken tot puree. Draai hiervan balletjes ter grootte van golfballen (tom tom).
- STAP 3: Breng 800 ml water aan de kook, 1 pot Faja Pindakaas hieraan toevoegen en omroeren tot het is opgelost; daarna 1 pot (340 ml) kippenbouillon met kippenvlees, pimentkorrels, laurierbladeren, kokosmelk en de gepluisde kippendijenfilet hieraan toevoegen, omroeren, doe de Madam Jeanette peper er bovenop en kook het 10-15 minuten.
- Schep de pimentkorrels en de laurierbladeren vóór het serveren uit de soep.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/