Vers geroosterde kip uit de oven
Techniek: Roosteren
Aantal personen: 8 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- 1. Vers geroosterde kip uit de oven:
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)
- Maak een keuze uit 1 pot (360ml) van één van de volgende populaire (vers bereide) marinades of varieer eens daarmee:
- 1. 1 pot (360 ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie of
- 2. 1 pot (360 ml) Faja Lobi Losie Foroe Trafasie of
- 3. 1 pot (360 ml) Faja Lobi Moksie Metie Trafasie of
- 4. 1 pot (360 ml) Faja Lobi Roast Red Pork
- 1 kg kippenbouten (elke kippenbout verdeeld in drieën)
- 2 el honing
- 2. Ketjap Sambal Saus: Recept Ketjap Sambal Saus
Bereidingswijze
1. Vers geroosterde kip uit de oven:- STAP 1: Kotomisi Basmati (rijst) bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- STAP 2: 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade) over het vlees verdelen en omscheppen.
- STAP 3: Marineer het vlees 2-3 uur of een nacht van tevoren.
- STAP 4: Leg het gemarineerde vlees in een ovenschaal en verdeel de overblijvende marinade erover.
- STAP 5: Rooster het 25-30 minuten in de oven op 200 graden gaar.
- STAP 6: Haal het vlees uit de oven en bestrijk het met de honing.
2. Ketjap Sambal Saus: Recept Ketjap Sambal Saus
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/