Chinese bami met ketjap kip speciaal
Techniek: Wokken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 1. Ketjap Kip Speciaal:
- 1 paprika
- ½ winterwortel
- 3 bosuitjes
- zonnebloemolie
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 800 gr kippenbouten
- 3 ½ (afgestreken) eetlepels Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 4 tl tomatenpuree
- 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder)
- ½ tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- 2 tomaten
- 2 el Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie (grof gemalen)
- 1 tl bruine suiker
- 150 ml water
- 2. Chinese Bami: Recept Chinese Bami
Bereidingswijze
1. Ketjap Kip Speciaal - STAP1: Paprika (in reepjes), winterwortel (in dunne reepjes) en bosuitjes (in schuine reepjes) enkele minuten in ruim water gaarkoken.
- STAP 2: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 3: Kippenbouten (in stukjes gesneden) toevoegen en omscheppen; bak het vlees op matig vuur met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, gaar.
- STAP 4: Voeg Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Chinese vijfkruidenpoeder, Trassie Trafasie, tomaten (in stukjes gesneden), Pinda Sambel Trafasie en bruine suiker toe.
- STAP 5: Omscheppen en enkele minuten op matig vuur bakken.
- STAP 6: Het water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen en 25-30 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten pruttelen.
- STAP 7: De laatste 3 minuten de voorgekookte groenten toevoegen en omscheppen.
2. Chinese Bami: Recept Chinese Bami
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/