Kasripo kip (Javaanse kip op saus)
Techniek: Koken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- zonnebloemolie
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 800 gr kippendijenfilet of kippenbouten
- 4 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 4 tl tomatenpuree
- 1 tl pimentpoeder
- 1tl Trassie Trafasie
- 2 tomaten
- 2 el Faja Lobi Gekruide Ketjap
- 150 ml water
- 2 takjes selderij
Bereidingswijze
- STAP 1: 5 eetlepels olie verhitten, uien (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 2: Vlees (gehalveerd) toevoegen en omscheppen. Bak het vlees op matig vuur met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, gaar.
- STAP 3: Voeg Nasi Trafasie (roerbakmix), tomatenpuree, pimentpoeder, Trassie Trafasie, tomaten (in stukjes) en Faja Lobi Gekruide Ketjap toe. Omscheppen en enkele minuten op matig vuur bakken.
- STAP 4: Het water toevoegen en 25-30 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten pruttelen. De laatste minuut selderij (gehakt) toevoegen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/