Sandhia's huzarensalade met geroosterde kippenbouten uit de oven
Techniek: Roosteren, Mengen
Aantal personen: 6 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1. Sandhia's Huzarensalade
- 150 gram kipfilet
- zonnebloemolie
- 1 blik (170 gram) maïs
- 4 middelgrote kruimige aardappels
- 1 zak (250 gr) aardappelpuree
- 1 liter melk
- 150 gram zoetzure zilveruitjes
- 1 pot (500ml) Calvé Halvanaise
- 6 stuks zoetzure augurken
- 1 kleine appel
- 2 eetlepels suiker
- 1 pot (340 gram) rode bieten
- 2. Geroosterde kip uit de oven
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie of Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade voor de bereiding van circa 25 gerechten)
- 1 kg kippenbouten
Bereidingswijze
1. Sandhia's Huzarensalade
Kipfilet gaar koken en fijnsnijden, daarna het enkele minuten in 2 eetlepels olie bakken samen met de maïs.
Aardappels gaarkoken en prakken. Meng de aardappelpuree met de melk en voeg die samen met zilveruitjes, halvanaise, geprakte aardappels, augurken (in plakjes gesneden), appel (in kleine stukjes gesneden), suiker en rode bieten (met het sap fijngehakt in een blender) aan de gebakken kip toe en meng het geheel goed door.
2. Geroosterde kip uit de oven
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/