Saté Paramaribo (saté met pinda sambel)
Techniek: Grillen
Aantal personen: 6 stuks voor 3 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
- 1 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 500 gram kippendijen- of kipfilet
- 1 pak (200 gr) Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie (satésausmix met crunchy vers gebrande pinda's)
- satéstokjes
Bereidingswijze
1. Saté Paramaribo:
- STAP 1: Voeg Nasi Trafasie aan kippendijenfilet (in blokjes) toe, goed mengen en 15 minuten marineren. Rijg het vlees aan de satéstokjes.
- STAP 2: Bestrijk de grillpan met 1 eetlepel olie, grill de saté 10-15 minuten op matig vuur; tussentijds enkele keren omdraaien
- STAP 3: Bestrijk de saté halverwege met boter, nog even grillen tot het vlees gaar is..
2. Pinda Sambel Trafasie:
- STAP 1: Voeg 200 gram Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk hieraan 200 ml water, roerend koken tot de gewenste dikte.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/