Surinaamse kraboe (Surinaamse krab in masala)
Techniek: Stoven
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 3 kg krabscharen (vers op de markt)
- 400 gr rijst
- zonnebloemolie
- 2 uien
- 1 bol knoflook
- plakje Madam Jeanette peper
- 2 volle el Faja Lobi Kruidenmix voor Roti of Faja Lobi Roti Kip Masala
- 2 volle el Aromat bouillonpoeder
- 2 tl tomatenpuree
- 1 blik (400ml) kokosmelk
- 900 ml water
- 3 takjes selderij
Bereidingswijze
- STAP 1:Was de krabscharen goed schoon met water gemengd met een scheutje citroensap. Sla ze met een hamer licht kapot, zodat er barsten in de krabscharen ontstaan; hierdoor trekt de masala beter in het vlees van de krab in.
- STAP 2: Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- STAP 3: 5 eetlepels olie in een ruime wok verhitten, fruit hierin de uien (gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper lichtbruin.
- STAP 4: Krab toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan in circa 10 minuten op hoog vuur gaarbakken. Kruidenmix voor Masala, bouillonpoeder en tomatenpuree toevoegen en omscheppen.
- STAP 5: Kokosmelk en het water erover schenken tot de krab er net onder staat en omscheppen.
Stoof de krab met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, circa 10 minuten op hoog vuur; zodra de saus gaat koken de krab 5-10 minuten op matig vuur verder koken. Voeg de laatste minuut de selderij (gehakt) toe.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/