Sandhia's ketjap knoflook garnalen
Techniek: Wokken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- 2 tl maïzena
- 150 ml water
- mixgroenten (150 gr kousenband, ½ winterwortel en 1 rode paprika)
- 400 gr garnalen (grote garnalen met of zonder staart)
- zonnebloemolie
- 1 grote ui
- 4 teentjes knoflook
- 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1 tl pimentpoeder
- 1 tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie)
- 2 tl Faja Lobi Gekruide Ketjap
- 3 tl pure sesamolie (toko)
Bereidingswijze
- STAP 1: Maïzena mengen met het water tot het goed opgelost is; eventueel meer of minder maïzena gebruiken naar gelang de gewenste dikte van de saus.
- STAP 2: Mixgroenten in ruim water toevoegen, 4 minuten koken en daarna afgieten. Garnalen in 2 eetlepels olie enkele minuten bakken en afscheppen.
- STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) hierin lichtbruin fruiten; Nasi Trafasie (roerbakmix), pimentpoeder, Trassie Trafasie, Faja Lobi Gekruide Ketjap, voorgekookte garnalen en voorgekookte mixgroenten hieraan toevoegen en omscheppen.
- STAP 4: Hierna het (met maïzena bereid) water toevoegen, omscheppen en 5 minuten, met deksel op de pan, verder bakken; tussentijds omscheppen. De laatste minuut sesamolie toevoegen en omscheppen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/