Kip masala met aardappel en hardgekookte eieren
Techniek: Wokken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)
- 4 eieren
- 6 el zonnebloemolie
- 1 grote ui
- 4 teentjes verse knoflook
- plakje Madam Jeanette peper
- 3 kippenbouten
- 1 volle el Faja Lobi Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala)
- 1½ el Knorr Aromat (bouillonpoeder)
- 150 gram aardappelpartjes (voorgekookt)
- 175 ml water
- Faja Lobi Zuurgoed Trafasie
Bereidingswijze
- STAP 1: Eieren hard koken. Kotomisi Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- STAP 2: Olie verhitten, ui, knoflook en peper hierin lichtbruin fruiten; daarna de kippenbouten (elk in 3 stukken verdeeld) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, gaarbakken.
- STAP 3: Vervolgens Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala), bouillonpoeder en de voorgekookte aardappelpartjes toevoegen en omscheppen.
- STAP 4: Tenslotte het water langs de zijkant rondom toevoegen en het vlees 25-30 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.
- STAP 5: De laatste 5 minuten de hardgekookte eieren (gepeld) toevoegen en omscheppen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/