Chinese garlic chicken met broccoli
Techniek: Wokken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- 2 tl maïzena
- 1½ kopje (225 ml) water
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)
- 2 dunne plakjes verse gember
- 400 gram broccoli
- zonnebloemolie
- 3 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 500 gr kipfilet
- 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix voor de bereiding van 70 verschillende gerechten)
- 1 tl pimentpoeder
- 1 tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie voor de bereiding van 120 verschillende gerechten)
- 2 tl bruine suiker
- 3 tl pure sesamolie (toko)
Bereidingswijze
- STAP 1: Water toevoegen aan de Maïzena. Daarna de Maïzena mengen met het water tot het goed opgelost is; eventueel meer of minder maïzena gebruiken naar gelang de gewenste dikte van de saus.
- STAP 2: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
- STAP 3: Broccoli (in roosjes) in ruim kokend water toevoegen, 4 minuten beetgaar koken en afgieten.
- STAP 4: 5 eetlepels olie verhitten, sjalotten (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) hierin lichtbruin fruiten; kip toevoegen en gaarbakken.
- STAP 5: Nasi Trafasie (roerbakmix), pimentpoeder, gember, Trassie Trafasie en bruine suiker hieraan toevoegen en omscheppen.
- STAP 6: Hierna broccoli en het (met maïzena bereid) water toevoegen, omscheppen en 5 minuten met deksel op de pan smoren. De laatste minuut sesamolie toevoegen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/