Tjauw Min met geroosterde kip en Shanghai paksoi

Techniek: Grillen, Wokken Aantal personen: 4 personen Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

Afbeelding van Tjauw Min met geroosterde kip en Shanghai paksoi

Bereidingswijze

1. Geroosterde Kip:

Moksie Metie Trafasie (vers bereide marinade) over de kippenbouten verdelen, voeg mandarijn (uitgeperst) hieraan toe en schep het om. Marineer het vlees 2-3 uur of een nacht tevoren. Doe het gemarineerd vlees in een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover. Grill het 20-25 minuten in de oven op 200 graden gaar.

2. Tjauw Min:

Doe de Chinese mie in een pan met kokend water tot het net onder staat, voorzichtig met een vork losmaken en kook het in 2-3 minuten beetgaar. Schep het direct af, in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken. 
Wortel (schuin gesneden) en Shanghai paksoi (in stukjes gesneden) in een wok met ruim water in 2-3 minuten gaarkoken en afscheppen; eieren in 2 eetlepels olie roerbakken en afscheppen. Fruit in de wok ui en knoflook in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg daarna hieraan toe Bami Trafasie (roerbakmix) en Trassie Trafasie, omscheppen; vervolgens Chinese mie, taugé, wortel en Shanghai paksoi hieraan toevoegen en het geheel op laag vuur, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken. De laatste minuut de geroerbakte eieren toevoegen en omscheppen.


Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/

• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/