Broodje kip masala (brood belegd met kip masala)
Techniek: Wokken
Aantal personen: 6 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
- 1. Kip Masala:
- 6 el zonnebloemolie
- 2 uien
- 4 teentjes verse knoflook
- plakje Madam Jeanette peper
- 750 gr kipfilet
- 1 el Faja Lobi Roti Kip Masala of Faja Lobi Singh Masala (traditionele Hindoestaanse masala)
- 1½ el kippenbouillon poeder
- 2. Broodje Kip Masala:
- 6 Surinaamse Puntjes of pistoletjes
- Faja Lobi Zuurgoed Trafasie
- Faja Lobi Roti Dippy Saus
Bereidingswijze
- 1. Kip Masala:
- STAP 1: Olie verhitten, ui, knoflook en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 2: Kipfilet (in reepjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken; tussentijds omscheppen.
- STAP 3: Roti Kip Masala of Singh Masala (traditionele Hindoestaanse masala) en kippenbouillon poeder toevoegen en omscheppen.
- STAP 4: Het vlees 10-15 minuten, met deksel op pan, op matig vuur laten sudderen; tussentijds omscheppen en nog even laten sudderen.
- 2. Broodje Kip Masala:
- Snijd de broodjes open, beboter ze en verdeel kip masala erover; garneer met Zuurgoed Trafasie en schenk Roti Dippy Saus erover.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/