Moksie Alesie met kippenbouten uit de oven
Techniek: Wokken
Aantal personen: 4-5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1. Moksie Alesie:
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)
- 1 paprika (rood)
- 100 gr broccoli
- zonnebloemolie
- 1 ui
- 1 prei (kleine)
- 200 gr maïskorrels
- 200 gr kipfilet of Quorn
- 5 el Faja Lobi Moksie Alesie Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 2. Kippenbouten uit de oven: Recept Kippenbouten uit de oven
Bereidingswijze
- 1. Moksie Alesie:
- STAP 1: Rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
- STAP 2: Paprika (in blokjes) en broccoli (roosjes) 4-6 minuten in ruim water beetgaar koken en daarna afgieten.
- STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, de ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten, voeg de prei (schuin gesneden), maïskorrels en kipfilet/Quorn (in blokjes) toe, 3 minuten wokken. De voorgekookte paprika en broccoli hieraan toevoegen en enkele minuten wokken; Moksie Alesie Trafasie (roerbakmix) hieraan toevoegen en 3 minuten verder wokken.
- STAP 4: De gekookte rijst toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op matig vuur tot een mooie egale gele rijst opbakken.
- 2. Kippenbouten uit de oven: Zie Recept Kippenbouten uit de oven
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/