Moksie Alesie met Moksie Metie
Techniek: Grillen, Wokken
Aantal personen: 4-5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1. Moksie Alesie (Surinaaamse gele rijst):
- 400 gram Kotomisi Basmati
- 150 gr doperwten (diepvries)
- 2 winterwortels (in blokjes)
- 1 paprika (rood)
- zonnebloemolie
- 1 ui
- 1 prei (kleine)
- 5 el Faja Lobi Moksie Alesie Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 2. Moksie Metie:
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Metie Trafasie (vers bereide marinade)
- 4 kippenbouten (in stukjes)
Bereidingswijze
- 1. Moksie Alesie (Surinaaamse gele rijst):
- STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
- STAP 2: Doperwten, wortel (in blokjes) en paprika (in blokjes) 4-6 minuten in ruim water beetgaar koken en daarna afgieten.
- STAP 3: 6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten, voeg de prei (schuin gesneden) toe, omscheppen, daarna doperwten, winterwortel en paprika hieraan toevoegen en enkele minuten wokken. Moksie Alesie Trafasie (roerbakmix) hieraan toevoegen en 3 minuten verder wokken. Gekookte rijst toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op matig vuur tot een mooie egale gele rijst opbakken.
- 2. Moksie Metie:
- STAP 4: Moksie Metie Trafasie (marinade) aan de kippenbouten toevoegen, omscheppen en 2-3 uur marineren of marineer ze een nacht tevoren.
- STAP 5: Verdeel de gemarineerde kippenbouten over de ovenschaal, schenk de overgebleven marinade erover en grill het in de heteluchtoven op 175-200 graden in circa 25 minuten gaar.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/