Javaanse bami
Techniek: Koken, Bakken
Aantal personen: 4-5 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 200 gr sugar snaps
- 1 kleine rode paprika
- ½ winterwortel
- 1 pak (500gram) Grand ' Italia Spaghetti all' uovo
- zonnebloemolie
- 2 sjalotjes
- 300 gr kipfilet
- 4 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- ½ tl Faja Lobi Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- 1 volle theelepel tomatenpuree
Bereidingswijze
- STAP 1: Sugar snaps, winterwortel en paprikaschijfjes in ruim water knapperig beetgaar voorkoken en afgieten.
- STAP 2: Bami bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- STAP 3: 6 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (fijn gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten. Hierna kipfilet (in blokjes gesneden) hieraan toevoegen, omscheppen en bakken tot het vlees gaar is.
- STAP 4: Vervolgens Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie, tomatenpuree en de voorgekookte groenten (sugar snaps, winterwortel en paprika) hieraan toevoegen en 1 minuut roerbakken.
- STAP 5: Tenslotte de bereide bami hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/