Sandhia's bami soep
Techniek: Koken
Aantal personen: 6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 1. Toevoegen tijdens het bereiden:
- 6 eieren
- 350 gr kipfilet (voor gepluisde kip)
- zonnebloemolie
- 250 gr mie
- 1.75 liter water
- 1 pot (360 ml) Faja Lobi Saoto Trafasie (bereid met verse kruiden en specerijen)
- 1 pot (340 ml) Kippenbouillon met kippenvlees
- 100 gr gebakken uitjes
- 3 takken verse selderij
- 3 pimentkorrels
- 2. Toevoegen tijdens het serveren:
- hard gekookte eieren
- gepluisde kip
- gekookte mie
- 180 gr taugé
- 180 gr gebakken uitjes
- 180 gr mini friet naturel
Bereidingswijze
2: De kip in ruim water gaarkoken, afscheppen en daarna in 4 eetlepels olie lichtbruin bakken; schep de kip af, laat het even afkoelen en pluis het daarna in langwerpige stukjes.
- STAP 3: Kook de mie volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- STAP 4: Breng het water in een grote pan aan de kook; voeg hieraan toe 1 pot (360 ml) Faja Lobi Saoto Trafasie (soepmix), 1 pot (340 ml) Kippenbouillon met kippenvlees, gebakken uitjes, selderij (gehakt) en de pimentkorrels, het geheel omroeren en 5 minuten op hoog vuur koken; tijdens het koken de soep omroeren.
- STAP 5: Draai hierna het vuur laag en kook de soep met deksel op de pan 20 minuten door.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/