Javaanse bami met zoet-pikante kip
Techniek: Stoven, Bakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten
- 1. Zoet-Pikante Kip:
- zonnebloemolie
- 2 uien
- 600 gr kippendijen filet
- 2 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1 el tomatenpuree
- ½ tl Faja Lobi Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder)
- 1 kleine tomaat
- 2 el honing
- 2. Javaanse Bami:
- 200 gr sugar snaps
- 1 kleine rode paprika
- ½ winterwortel
- 1 pak (500gram) Grand ' Italia Spaghetti all' uovo
- zonnebloemolie
- 2 sjalotjes
- 300 gr kipfilet
- 4 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- ½ tl Faja Lobi Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- 1 volle theelepel tomatenpuree
Bereidingswijze
1. Zoet-Pikante Kip:
- STAP 1: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 2: Voeg hierna de kippendijen hieraan toe, omscheppen en bak die circa 10 minuten op matig vuur gaar.
- STAP 3: Voeg de Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder) en tomaat (in stukjes gesneden) hieraan toe en omscheppen;
- STAP 4: Het geheel 20 minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur met deksel op de pan stoven. De laatste 2 minuten de honing toevoegen en omscheppen.
2. Javaanse Bami:
- STAP 1: Sugar snaps (heel), paprika (in reepjes) en winterwortel (in ronde schijfjes) in ruim water knapperig beetgaar voorkoken en afgieten.
- STAP 2: Bami bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. 6 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (fijn gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten; hierna kipfilet (in blokjes gesneden) hieraan toevoegen, omscheppen en bakken tot het vlees gaar is.
- STAP 3: Vervolgens Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie, tomatenpuree en de voorgekookte groenten (sugar snaps, winterwortel en paprika) hieraan toevoegen en 1 minuut roerbakken.
- STAP 4: Tenslotte de bereide bami hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/