Scharrel kip masala (kip in masala met rijst, kousenband, aardappel en hardgekookte eieren)
Techniek: Wokken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)
- 4 eieren
- 5 el zonnebloemolie
- 1 ui
- 3 kippenbouten (van scharrelkip)
- Maak een keuze uit één van de volgende 3 populaire (vers bereide) woksauzen of varieer daarmee:
- 1. 1 pot (360 ml) Faja Lobi Roti Masala Trafasie of
- 2. 1 pot (360 ml) Faja Lobi Roti Masala Speciaal of
- 3. 1 pot (360 ml) Faja Lobi Roti Dési Masala
- 200 gr aardappelen (voorgekookte, in partjes voorgesneden)
- 1 kop (150 ml) water
- eventueel plakje Madam Jeanette peper (voor een pittiger smaak)
- Faja Lobi Zuurgoed Trafasie
Bereidingswijze
2. Scharrel kip masala met aardappelen en hardgekookte eieren:
Eieren hard koken en pellen.
Olie verhitten, ui (in halve ringen) hierin lichtbruin fruiten; kippenbouten (in drieën verdeeld) hieraan toevoegen en met deksel op de pan in 5-10 minuten gaarbakken; af en toe omscheppen.
Roti Masala Speciaal (vers bereide woksaus), aardappelen, hardgekookte eieren (gepeld) en het water hieraan toevoegen. Het geheel lichtelijk omscheppen en met deksel op de pan, onder af en toe lichtelijk omscheppen, op matig vuur 20 minuten laten sudderen.
3. Kousenband: Recept Kousenband
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/