Hong Kong Nasi Speciaal
Techniek: Bakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)
- 4 eieren
- Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie
- 200 gr rose garnalen (medium)
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 250 gr kipfilet
- Madam Jeanette peper (naar smaak)
- 50 gr julienne wortel
- 4 stuks bosui
- 100 gr doperwten
- 4 el Faja Lobi Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix)
- 1 el tomatenpuree
- 2 tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie)
- 1 tl piment (gemalen)
Bereidingswijze
- STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
- STAP 2: Eieren in 1 eetlepel Zonnebloemolie Trafasie roerbakken.
- STAP 3: Garnalen in 1 eetlepel olie gaarbakken en afscheppen.
- STAP 4: 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 5: Kipfilet (in blokjes) en Madam Jeanette peper toevoegen en enkele minuten roerbakken tot het vlees gaar is.
- STAP 6: Julienne wortel, bosui (gesneden) en doperwten toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, gaarbakken.
- STAP 7: Nasi Trafasie Speciaal (roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie en piment toevoegen en enkele minuten roerbakken.
- STAP 8: Garnalen toevoegen en omscheppen
- STAP 9: Gekookte rijst toevoegen en, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.
- STAP 10: De laatste minuut de geroerbakte eieren erbij doen en omscheppen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/