Gestoofde ketjap kip
Techniek: Stoven
Aantal personen: 4-5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- zonnebloemolie
- 2 uien
- 3 kippenbouten (van scharrelkip)
- 2 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 2 el Faja Lobi Roti Saus Trafasie
- 2 el Faja Lobi Pinda Sambel (grof gemalen)
- ½ tl pimentpoeder
- 1tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- 1 tl bruine suiker
- 1 tomaat
Bereidingswijze
- STAP 1: Uien lichtbruin fruiten; voeg de kippenbouten (gehalveerd) hieraan toe, omscheppen, en bak die op matig vuur gaar.
- STAP 2: Voeg de Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), Roti Saus Trafasie, Pinda Sambel, pimentpoeder, Trassie Trafasie, bruine suiker en tomaat (in stukjes gesneden) hieraan toe.
- STAP 3: Omscheppen en enkele minuten op matig vuur bakken.
- STAP 4: Hierna 100ml water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, lichtelijk onderdompelen.
- STAP 5: Circa 30 minuten met deksel op de pan af en toe omscheppen en op matig vuur stoven.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/